Untitled           

           Asociația „Tree Of Life„  ( A.T.O.L.) are ca principal scop  susținerea vieții, a demnitatii si a valorilor umane. Chintesenta  obiectivelor noastre este o generoasă ofertă pentru sprijinirea celor aflați în suferință și nevoință.

            Președinta asociației este Alina Țolea, o luptătoare care  pe lângă lupta    pentru viața sa, a ales să lupte și pentru alte cazuri-limită. Lupta împotriva cancerului de sân, dar și împotriva cancerului în orice formă, este prima misiune asumată de Asociația „Tree Of Life”. Din asociatie mai fac parte    doamna Dr. Letitia Dobrea, vicepresedinte al asociatiei,  domnul Dacian  Tolea, unul din cei trei membri fondatori si directorul executiv al asociatiei si doamna Magdalena Schubert, ca senior-associate și consultant.

             Cancerul este fără îndoială boala acestui secol. Pe cât de ascunsă este această boală, pe atât de nevăzute sunt dramele care lovesc o familie într-o astfel de situatie. Practic, îti schimbă viata cu totul, iar solutiile posibile tin de o schimbare radicală a modului în care trăiesti si în care-ti vezi viata. Si nu doar bolnavul, ci o întreagă familie intră în lupta cu această boală. Dintr-odată, de la un minut la altul, viața tuturor se schimbă total. Cotidianul trebuie regândit în funcție de nevoile și puterile pacientului, relațiile sufletesti dintre membrii se schimbă și sunt supuse unui examen extrem de dur din care ar trebui să iasă întărite, puterile și potențialul fiecăruia este solicitat la maximum si nu de puține ori, dincolo de el.

               Lupta cu celulele canceroase se duce în spitale, dar lupta pentru viață se duce acasă și în comunitate. Nenumarate asociații încearcă să ajute- fie în plan medical, în încercarea de-a întări imunitatea bolnavilor sau de-a îmbunătăți și moderniza cadrul de tratament al bolii, fie – așa cum își propune ASOCIAȚIA TREE OF LIFE –  în plan social, oferind ajutor, susținere și soluții pentru nenumăratele greutăți, obstacole și blocaje ce apar inevitabil pe parcursul acestei lupte. Nu odată, familiile și bolnavii de cancer se văd în situația de a nu-și mai permite din lipsa de bani un tratament care îi ajută. Nu o dată, disperarea te cuprinde când auzi că ar exista undeva un program, chiar și experimental, un medicament, o nouă tehnologie, care te-ar putea ajuta să trăiești, dar nu ți-o permiți, nu ai cu ce să ajungi la acestea. Cine nu a iubit și nu a suferit din cauza acestei boli nu-și poate imagina purgatoriul prin care pacienții și familiile lor trec în asemenea situații. Lupta cu boala înseamnă lupta cu frica de moarte, cu frica celor dragi pentru tine, dar mai ales înseamnă lupta pentru viață, cu orice preț.

                 ASOCIAȚIA TREE OF LIFE este partenerul, aliatul și prietenul tutror celor care au nevoie sau se implică în această luptă. Cei 10 ani de luptă personală le-au aratat  Alinei si lui Dacian atât minusurile sistemului, cât și problemele cu care cei aflați în această situație se confruntă și, nu în ultimul rând, și-au dat seama pe pielea lor de necesitatea de–a primi și oferi ajutor și îndrumare. Rezultatul acestei experiențe este înființarea Asociației “Tree of Life”, prin care membrii fondatori își asumă nu numai angajamentul de a-și împărtăși experiența cu cei aflați în situații similare, ci și de a dezvolta un sistem la nivel național (și chiar internațional, worldwide) de îndrumare, sprijin și integrare pentru toți pacienții, familiile, supraviețuitorii și cadrele medicale  care luptă, atât cu mintea, cât și cu inima, împotriva cancerului și pentru viață.

Scopul Asociatiei “Tree of  Life”

Scopul principal al Asociației este să ajute ca viața și umanismul, valorile acestora, să învingă chiar și în cele mai grele, mai nefericite și ostile situații. Persoanele bolnave, oprimate sau defavorizate, fie copii, tineri, adulți sau vârstnici, indiferent de sex, etnie, rasă sau religie au nevoie de susținere, Asociația propunându-și să servească, prin programele sale, nevoilor acestora – și ale familiilor acestora – de informare, educare şi susținere în vederea depășirii problemelor cu care se confruntă. Asociația va acționa în vederea creşterii coștientizării și responsabilităţii individuale, dar și generale, a comunității, în faţa flagelurilor care amenință sau macină viața, sănătatea, familia și societatea, coeziunea și integrarea socială, propunându-și să antreneze și să stimuleze creșterea implicării actorilor sociali, structuri asociative, specialiști, companii private care își asumă responsabilitatea socială, dar şi autorităţi publice, în abordarea, dezbaterea largă și soluționarea punctuală a acestor probleme.

Obiectivele Asociatiei “Tree of  Life”

 organizarea de seminarii, conferințe și dezbateri

– dezvoltarea unui suport de consiliere psihologică și terapeutică pentru pacienți și aparținătorii acestora

-asigurarea unei interfețe de comunicare între  pacientți suferinzi de cancer și a aparținătorilor acestora și autoritățile și instituțiile publice și private.

– organizarea de campanii de strângere de fonduri

– înființarea și dezvoltarea unor centre de suport pentru bolnavii de cancer și aparținătorii acestora. Scopul principal al acestor centre este să ofere informare, susținere, ghidare, dar și ajutor social sau financiar direct pacienților suferinzi de cancer și aparținătorilor acestora.

 

MEMBRII ASOCIATIEI

Dobrea Letiția

poza leti siteAm 37 de ani si sunt medic specialist medicina de laborator. Alina imi este colega si prietena inca de la inceputul facultatii; o fata frumoasa, sensibila, blanda si zambitoare, sincera si loiala. Sunt ani buni de cand se lupta cu cancerul, acest dusman perfid si neobosit, ani plini de eforturi si sacrificii, depresii si disperare, cadere in infern, rataciri, apoi ambitie si credinta infinita. M-am alaturat organizatiei ATOL pentru ca am convingerea, dupa 10 ani de lupta alaturi de Alina, ca numai implicandu-ne cu totii vom reusi sa ajutam cat mai multi sa continue si sa invinga in lupta cu cancerul. Cu Dumnezeu inainte ! Vezi CV

Alina Marinela Tolea

ALINA poza pt siteSunt Alina Tolea, presedinta si fondatoarea Asociatiei Tree of Life, alaturi de sotul meu Dacian si de prietenii mei. De 10 ani de zile ma lupt cu cancerul, de 10 ani de zile ma lupt pentru viata si pentru a-mi putea vedea baiatul mare si implinit. In acesti 10 ani, am cunoscut multi oameni aflati in aceeasi situatie, oameni care m-au sunat pentru a-mi cere sfatul, oameni cu care m-am imprietenit. Pe unii i-am pierdut, de la altii am avut enorm de invatat, pe unii i-am putut ajuta chiar eu. Un lucru am invatat in tot acest timp: lupta cu cancerul este un efort colectiv, este un efort al comunitatii. Aceasta este ideea si fundamentul Asociatiei TREE OF LIFE, nascuta din dorinta de-a multumi ingerilor mei pazitori care m-au ajutat sa supravietuiesc si de-ai ajuta pe toti cei ce isi cauta un sprijin in lupta cu cancerul. Impreuna si cu credinta in Dumnezeu sper sa reusim!

Dacian Tolea

poza daci pentru siteSoția mea, Alina – Marinela Țolea, se luptă cu cancerul de sân de 10 ani. La începutul lui 2010, boala a revenit cu metastaze generalizate, dându-i- se maximum 6 luni de viață. Astăzi, Alina este în viață datorită tratamentelor prescrise la Viena, de către profesorul Zielinski, și la Houston, de către profesorul Burzsynski, lucru ce nu ar fi fost posibil fara ajutorul oamenilor simpli, buni creștini și suflete calde pe care noi ii numim “Ingerii Alinei”, caci ei ne-au păstrat speranța vie și ne-au sustinut lupta. Suntem amandoi nespus de recunoscatori si pentru ca stim sa pretuim acest ajutor, ne-am hotarat sa ajutam si noi, la randul nostru, pe cei aflati in situatii similare. Impreuna, fiind uniti in credinta si in vointa, vom reusi alaturi de voi, ingerii nostri, sa iesim cu totii victoriosi din aceasta lupta! Vezi CV

Magdalena Schubert

magdaAm în curand 48 ani și sunt mamă a 3 copii. Am frecventat Institutul pentru Științe Politice de la Muenchen și lucrez în cinematografie, ca scenarist și asistent de regie/ productie.
M-am implicat în lupta împotriva cancerului ca membră ATOL pentru că de-a lungul vieții mi-am pierdut prieteni dragi și mentori din cauza acestei boli hidoase. O fac și în amintirea celui mai drag om pentru mine dupa mama – TIȚA CHIPER IVASIUC, care s-a luptat 27 ani cu aceasta boala. Îi simt lipsa în fiecare zi, îi port permanent amintirea în suflet și vreau ca dragostea, răsfățul și grija pe care i-am purtat-o să trăiască și mai departe.

CARTA DE VALORI A ASOCIAȚIEI  TREE OF LIFE

DEMNITATE

Cand primesti diagnosticul de cancer priul sentiment este de disperare, urmat imediat de sentimental de degradare. Ideea ca vei inspira mila este covarsitor de grea. Pericolul ca un om sa se izoleze in suferinta sa, sa se considere o paria a comunitatii este urias. In plus, fiecare bariera birocratica, fiecare drum inutil, fiecare coada in conditii degradante la tratament, nu fac decat sa amplifice sentimentul de umilinta al bolnavului. Asociatia TREE OF LIFE isi propune sa combata aceste lucruri si sa redea prin sustinere, nu prin compatimire, prin empatie, dragoste si ajutor,nu prin mila demnitatea bolnavilor de cancer.

DREPTUL DE A LUPTA PENTRU VIATA

In demersurile administrative sau medicale, atat ca pacient cat si ca apartinator nu odata auzi formula : “e prea tarziu. Obisnuieste-te cu ideea, nu te/il mai chinui, nu mai are rost”. Fundamental gresit. Dreptul la viata implica si dreptul de a lupta pentru ea, de-a incerca tot ce este omeneste cu putinta pentru a supravietui. Lupta nu e niciodata pierduta daca nu o abandonezi chiar tu, iar multi dintre membrii asociatiei sunt exemple vii ale acestui postulat.

CREDINTA

Exista o vorba popular: Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista”. Iar in Biblie sta scris :” Rugăciunea făcută cu credință va mântui pe cel bolnav, și Domnul îl va însănătoși.” Nu poti lupta pentru viata daca nu o pretuiesti, iar viata este un dar de la Dumnezeu. Indiferent in ce biserica te rogi, ca e o catedrala catolica, o biserica ortodoxa, o sinagoga sau o moschee, ideea ramane aceeasi. Cel ce ti-a dat viata te va sprijini daca ii vei multumi pentru dar si vei regasi calea catre el. Papa Francisc a spus in predica sa de Ziua Bolnavilor : “ iubirea însuflețită de credință ne face să cerem pentru ei [ pentru bolnavi] ceva mai mare decât sănătatea fizică: să cerem o pace, o seninătate a vieții care pornește din inimă și care este dar al lui Dumnezeu, rod al Duhului Sfânt pe care Tatăl nu-l refuză niciodată celor care i-l cer cu încredere”. O lupta, ca sa o castigi, trebuie sa fii impacat cu tine si acesta este darul nepretuit al credintei in Dumnezeu.

RESPONSABILITATE

Cand iti oferi ajutorul, cand te inhami la drumul lung si sinuos de-a trai si lucra pentru oamenii aflati in nevoie, trebuie sa o faci cu toata RESPONSABILITATEA. Trebuie sa fii constient ca momentele frumoase vin cu costul a multor moment grele si intunecate, ca inainte de a zambi vor curge lacrimi, dar ca niciodata nu trebuie sa renunti. Si mai trebuie sa fii constient ca a lupta impotriva unui dusman cum e cancerul va insemna sa oferi in fiecare clipa tot ce ai mai bun in tine fara a stii sigur decat un singur lucru: ca mentii vie speranta. Membrii Asociatiei TREE OF LIFE sunt pe deplin constienti la ce s-au inhamat, sunt constienti ca oamenii vin spre noi cu sperantele, durerile si increderea lor si ca noi ne-am asumat raspunderea de-a le veni in intampinare si de-ai insoti pe parcursul luptei cu boala si dincolo de ea.

RESPECT SI INCREDERE

Cancerul nu are preferinte de sex, religie, etnie, varsta, studii, stare sociala sau cetatenie. Cancerul loveste peste tot, in toate paturile sociale. Cu totii suntem oameni si fiecare dintre noi, fiecare viata umana e valoroasa si trebuie respectata si protejata. Asociatia TREE OF LIFE va ajuta in egala masura pe toti oamenii care se vor indrepta spre ea si va raspunde cu incredere increderii acordate, indiferent de situatia omului care ii cere ajutorul.

TRANSPARENTA SI INTEGRITATE

Nu intamplator membrii fondatori nu au deschis o firma, ci o asociatie. Dorinta lor de a ajuta s-a nascut dupa ce au simtit ei insisi dorinta de a fi ajutati. Domnul a spus “ Daruieste si vei primi inzecit” . Noi am fost in situatia de-a primi mai intai si acum dorim sa oferim inzecit. Si nu vom oferi doar ajutor, ci si certitudinea acestuia. Toate proiectele, demersurile, cheltuielile, veniturile si ajutorul primit de asociatie se vor desfasura public, transparent, si vor putea fi monitorizate atat de membrii si partenerii asociatiei cat si de publicul larg. Vom ramane mereu deschisi si sinceri, vom saluta si urmari fiecare indemn, sugestie, critica sau observatie primite si vom incerca sa initiem si sa mentinem cu fiecare membru interestat al comunitatii, fie persoana fizica sau juridical, un dialog constructiv.

SOLIDARITATE SI SPIRIT COMUNITAR

Nu suntem si nu traim singuri. Dincolo de viata privata din cadrul familiei, fiecare dintre noi este mebrul unei comunitati : la locul de lucru, pe strada sau in imobilul in care sta, in cercurile de interese sau de prieteni, chiar si pe retelele de socializare. Daca stam sa ne gandim bine, tot ce se intampla si afecteaza viata de familie are la baza structura, evenimentele si interactiunea fiecaruia cu comunitatea. Dar aceasta relatie nu este si nu trebuie sa devina o strada cu sens unic. Comunitatea suntem noi, toti la un loc si fiecare individual, si avem in aceasta calitate o raspundere si o obligatie fata de fiecare membru – aceea de a nu-l parasi la nevoie, de a- l ajuta, sustine si pretui pe fiecare dintre noi. In cazul de fata, dincolo de lupta medicinei cu boala, esecul unui om/al unei familii de a se sustine financiar si/sau moral este pana la urma si esecul nostru, al tuturor, caci este de datoria noastra ca membrii ai comunitatii sa ne sustinem si ajuta reciproc in caz de nevoie.