CAMPANIA “AJUTAM BOLNAVII DE CANCER “- ABC-ul Solidaritatii

Asociația „Tree Of Life„  ( A.T.O.L.) are ca principal scop  susținerea vieții, a demnitatii si a valorilor umane. Chintesenta  obiectivelor noastre este o generoasă ofertă pentru sprijinirea celor aflați în suferință și nevoință.

Sub indemnul  “Ajutam Bolnavii de Cancer” , Campania “ABC-ul Solidaritatii” isi propune sa initieze actiuni de strangere de fonduri pentru cazurile urgente si grave. Astfel ne propunem sa organizam actiuni sociale ( gale, teledon-uri, campanie online ), culturale ( concerte, filme, piese de teatru, lecturi publice, etc) si comunitare ( actiuni de strangere de fonduri in strada)

In acest moment se lucreaza la primele trei etape: organizarea unui concert, organizarea unei gale de binefacere si  organizarea unei actiuni de strangere de fonduri in strada. Intr-o prima faza dorim alături de susținători, de comunitate, de binevoitori să strângem o tonă de monede, respectiv minim 200.000 de monede, care vor fi redirectionate de catre asociatie in sprijinul unor pacienti bolnavi de cancer ce inca pot fi salvati prin interventii urgente in tara sau strainatate.
Colectarea sumei necesare se va face prin amplasarea a 6 urne, in cele 6 mall-uri din Bucuresti,.
Urna va fi confecţionată din material transparent. În urna special amenajată se vor putea introduce monede, indiferent de valoarea lor. Monedele strânse vor fi ulterior schimbate de către Asociaţia “TREE OF LIFE” la o bancă iar suma va fi redirecţionată in sprijinul unor pacienti bolnavi de cancer ce inca pot fi salvati prin interventii urgente in tara sau strainatate. Cheltuielile vor fi afisate pe site-ul Asociatiei ‘TREE OF LIFE”, fiecare donator putand urmari si verifica in mod transparent parcursul donatiei sale.

Prin susținerea acestei campanii, vrem să încurajăm cetatenii, dovedindu-le ca implicarea lor în comunitate și inițiativele lor pot produce cu adevărat efectul la care speră, că pot contribui concret la rezolvarea unor probleme comunitare. Sistemul sanitar, suprasolicitat de zecile de mii de cazuri de cancer, nu poate acoperi toate necesitatile fiecaruia si nici nu poate retribui resursele doar catre unele cazuri.  Aici intervine rolul comunitatii, al nostru al tuturor.  Este important ca noi toți, să susținem practica voluntariatului, a suportului la nevoie. Fiecare deces, fiecare esec nu este atat esecul sistemului, cat esecul comunitatii in mijlocul careia traim. Depinde de noi sa ne dam o sansa la viata, o sansa la mantuire, o sansa de-a face mai mult si mai bine pentru noi toti aici si acum.

 

Centrul de Suport Interactiv pentru Bolnavii de Cancer

Ce va fi Centrul de Suport Interactiv pentru Bolnavii de Cancer

Centrul de Suport Interactiv pentru Bolnavii de Cancer isi propune sa fie un centru de terapie, ajutor si preventie pentru pacientii suferinzi de cancer, familiile si prietenii lor si pentru cei suspecti de cancer. In acest scop, Centrul de Suport Interactiv pentru Bolnavii de Cancer  isi propune sa dezvolte programe nationale de informare, terapie si ajutor financiar si social   in colaborare cu Ministerul Sanatatii, si Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, precum si cu  ONG-uri romanesti si  internationale. Programele noastre dorim sa le desfasuram atat fizic ( in centre in Bucuresti si in tara ) cat si virtual, prin infiintarea unui portal destinat tuturor bolnavilor si apartinatorilor, care sa ofere servicii similare celor din centre si pentru cei ce nu au posibilitatea sa ajunga acolo sau doresc sa-si pastreze anonimatul.

 

OBIECTIVELE Centrului de Suport Interactiv pentru Bolnavii de Cancer

Pe baza experientei proprii si a cercetarilor, noi am indentificat trei paliere pe care dorim sa le dezvoltam:

  1. Palierul psihologic.
  2. Palierul social.
  3. Palierul medical.

 

            I. Palierul psihologic

La aflarea sau suspectarea diagnosticului de cancer, reactiile emotionale ale pacientului si membrilor de familie sunt puternice si de multe ori decisive pentru evenimentele ulterioare.  Este extreme de important ca oamenii sa nu se simta singuri, disperati  sau chiar condamnati la moarte. Cancerul este o boala care poate fi invinsa cu vointa, credinta si ajutor. Centrul de Suport Interactiv pentru Bolnavii de Cancer va derula in acest  scop urmatoarele programe:

consiliere psihologică pentru pacient si pentru membrii familiei ( inclusiv consiliere psihologica infantila pentru copiii pacientilor) atat in mediul fizic cat si in cel virtual

terapie de grup pentru pacient si pentru membrii familiei  atat in mediul fizic cat si in cel virtual

conferinte si seminarii pentru pacienti si familiile lor  avand ca invitati   supravietuitori ai bolii, specialisti in diferite forme de cancer, indrumatori    spirituali ( psihologi, preoti, oameni care au trecut prin aceasta experienta ca   membrii de familie). Conferintele si seminariile  vor avea loc in centre sau in spatii inchiriate in acest scop, dar se vor transmite live si in mediul virtual, dand tuturor sansa de-a participa in direct.

buton de panica/telefon nonstop

creearea unui ghid al pacientilor cu cancer ( in format tiparit  si virtual) care sa ii indrume catre toate institutiile si asociatiile existente si sa le descrie   exact de ce servicii pot beneficia in tara sau in orasul lor.

activitati de sustinere si incurajare ( intalniri, excursii, spectacole de muzica, teatru si film, ba chiar dupa posibilitati implinirea unei dorinte arzatoare)

 II. Palierul social

Familiile care se lupta cu cancerul au inca din primul moment nevoie de sustinere materiala si financiara. In acest scop, Centrul de Suport Interactiv pentru Bolnavii de Cancer isi propune urmatoarele programe:

misiuni de crowdfounding – stranger de fonduri pentru pacienti si/sau necesitatile familiei

program social de sustinere pe perioada tratamentului ( ajutor in gospodarie, supraveghere nocturna, insotitor la tratamente, etc)

posibilitati de procurare a medicamentelor sau a altor accesorii necesare ( fie prin intermediul parteneriatelor incheiate de centru, fie in mediul virtual de la alti membrii ai comunitatii)

implementarea unui card de credit care sa ofere reduceri si avantaje financiare pacientilor cu cancer.

 

            III. Pe plan medical

Nu odata se intampla ca medicina aleopata sa se gasesasca  in situatia de-a avea nevoie de ajutor si sustinere. Interactiunea dintre cancer si alte afectiuni ale pacientului, un organism prea slab pentru a suporta tratamentul ,stresul – toate aceste cauze au ingrosat numarul mortilor survenite la bolnavii de cancer  din Romania. Iar suprasolicitarea sistemului medical este si ea o componenta esentiala, ce trebuie avuta in vedere. Spre a veni in ajutorul pacientilor, Centrul de Suport Interactiv pentru Bolnavii de Cancer isi propune in acest sens urmatoarele:

Orientare spre spitale si centre de cercetare din strainatate si asistenta pentru depunerea si rezolvarea dosarelor

prezentarea medicinei alternative pentru cei care nu au reusit sa invinga boala prin tratamentul normal sau pentru cei care vor/au nevoie sa-si consolideze sistemul imunitar

conferinte si simpozioane pe tema cancerului la nivel national si international cu experti din domeniu;

facilitarea participarii cadrelor medicale din Romania la astfel de actiuni.

cursuri de asistență medicala primara si primul ajutor pentru bolnavi, membrii familiei si personalul asociației.